Jaarverslag 2018
MMC-ObjectiefOnder leiding van onze voorzitter Cornelie Willemstein begonnen wij aan ons 36e clubjaar. Vooral toch dankzij de financiële ondersteuning van de Personeelsvereniging, konden wij de leden en andere geďnteresseerde personeelsleden van SEIN een boeiend programma voorschotelen.

In januari 2018 zijn wij het clubjaar begonnen met de presentatie van foto’s die genomen zijn in het P!T museum te Almere.  Dit is een veiligheidsmuseum van Politie, Brandweer en Ambulance. Dit leverde boeiende foto’s op omdat er met veel gekleurd licht wordt gewerkt.  Ook zijn wij naar het Light Festival in Amsterdam geweest, weer heel veel kleur. De foto’s die hier gemaakt zijn, werden later in het jaar gepresenteerd in een dia show.

In onze jaarvergadering in februari 2018 nam Bas Stolk afscheid van de Foto- en computerclub.  De taken van Bas zijn overgenomen door Ad Hermarij. Hij heeft de website vernieuwd. Een bezoek aan deze site is zeker de moeite waard om inzicht te krijgen hoe druk de leden bezig zijn.   http://www.mmc-objectief.nl/index.htm

De Rode draad opdrachten in februari, april, juni, september en november van dit jaar waren: Spreekwoorden, Bewegend water, Energie, Nederland waterland en Vlinders en Libellen. Het resultaat is te zien op de website. Wij zijn ook een “Ketting foto” gaan maken waarvan we het resultaat in een Diapresentatie hebben gezet op YouTube.

Ketting foto’s   https://www.youtube.com/watch?v=koEKB7ZGo3s&feature=youtu.be       

Rode Draad foto’s     ttps://www.youtube.com/watch?v=wGSoHdDkz6c&feature=youtu.be

In maart heeft onze vaste huisfotograaf een presentatie gegeven over sfeer- en avond fotografie; dit leverde een boeiende avond op. Het was ook een oefenavond waarbij iedereen zijn fototoestel mee had. Later in de maand zijn wij met de club gaan fotograferen op de Zaanse Schans.  Ook dit leverde weer mooie foto’s op.

In mei zijn wij op de clubavond gaan fotograferen in de gouden en blauwe uren. Hiervoor zijn wij naar Zandvoort geweest. Dit leverde weer een reeks van mooie foto’s op.  Alle foto’s zijn op de clubavond door de leden gepresenteerd.

In oktober zijn wij naar landgoed Elswout geweest voor een fotoserie; het was een leuke middag met een kopje koffie als afsluiting.

Het vermelden waard is dat in ons 36e clubjaar het ledental niet verder gedaald is, ondanks dat er één clublid gestopt is staat de teller op 13 leden.

Wij geven de moed niet op, onze laatste aanwinst is iemand van rond de 40 jaar (jongste lid) en werkzaam in de ICT, ik denk dat wij daar een hoop van kunnen leren.

Ad Hermarij

Secretaris MMC-Objectief