Jaarverslag MMC-Objectief – 2017

Hoera, Objectief bestaat 35 jaar. Dankzij een flinke subsidie van de Personeelsvereniging van SEIN, konden we dat jubileum extra luister bijzetten.

Naast de ‘bijna’ traditionele opdrachten in het kader van de Rode Draad (een soort onderlinge competitie), startten we dit jaar met een reeks kettingfoto’s.
Dat behoeft enige uitleg.
We hebben binnen de club twee groepen gemaakt. Een zogenaamde ‘anonieme route’ en een ‘naam-route’.
In het vroege voorjaar startte één clublid met de kettingfoto en stuurde hij dezelfde foto naar de volgende persoon van beide groepen. De foto voor de anonieme reeks had geen naam, maar alleen een datum en de initialen van de maker. De foto van de andere groep kreeg naast de datum en initialen ook een fotonaam, b.v. BRUG (b.v. 2017-11-04 BS Brug)

De volgende persoon op de lijst kon daarop reageren met steeds één foto, die hij/zij naar het volgende clublid van de lijst stuurde. Soms was dat best lastig en het vroeg van alle clubleden nogal wat van hun accuratesse, aandacht en creatieve vaardigheden.
Op de laatste avond zijn alle foto’s getoond in een diashow, die Ad Hermarij in elkaar gezet had. Hulde daarvoor.

In november waren we van plan om met alle leden te gaan fotograferen in Landgoed Hoenderdaell. Daar hebben we op het laatste moment vanaf gezien. Het weer gooide roet in het eten. Op het laatste moment hebben we het PIT-museum in Almere bezocht voor een heuse foto-shoot.
De gemaakte foto’s zullen we elkaar tijdens de clubbijeenkomst van januari 2018 tonen. Het was een gezellige middag in het veiligheidsmuseum.
Nadien zijn we voor een leuk en lekker etentje aangeschoven in het restaurant Bief & Burgers te Cruquius. Heerlijk gegeten en mede mogelijk gemaakt door….. juist ja, de Personeelsvereniging.

Al eerder dit jaar trokken we er met elkaar op uit om de verlichte Calatravabruggen in Hoofddorp te fotograferen en vereerde de club ook de Keukenhof met een bezoek.

Op de jaarlijkse praktijk- /doe avond hebben we ons uitgebreid bezighouden met het relatief nieuwe fenomeen ‘fotograferen met je smartphone. Nieuw, nog wat gekunsteld hebben we wat opnamen gemaakt, wel dan niet met een selfiestick. Voor herhaling vatbaar, want de lenzen van de GSM worden steeds beter. Bovendien heb je (bijna) altijd je smartphone bij de hand, met als voordeel dat je er ook niet in kunt praten.

Het aantal leden stabiliseerde dit jaar zo rond de 14. Wat klein, maar alle inspanningen ten spijt lukte het niet om meer leden aan te trekken.

Volgend jaar (februari) zal Bas Stolk niet herkiesbaar zijn als secretaris. Zijn werkzaamheden – zo is besloten – worden overgenomen door andere bestuursleden De website van de club zal verder verzorgd worden door Ad Hermarij.

Het programma van volgend jaar is gereed en al te zien op de site van Objectief. (www.mmc-objectief.nl)

We zijn er met zijn allen best trots op dat we steeds weer met een aantrekkelijk programma op de proppen kunnen komen en 10 x per jaar een clubavond kunnen organiseren.

We blijven optimistisch en hopen – ondanks alles – op een instroom van nieuwe leden.

Januari 2018

B@s Stolk
secretaris Objectief